Handelsbetingelser og privatlivspolitik

Handelsbetingelser for Sprogeriet ApS

Sprogeriet ApS
Kochsgade 31D
5000 Odense
TLF: +4522896169
CVR: 37413062

Betaling
Sprogeriet ApS modtager online betalinger med Visa/Dankort, Visa, Mastercard, Mobilepay Online.
Betaling vil først blive trukket på din konto, når den fysiske vare afsendes eller det virtuelle produkt er oprettet med mindre andet er aftalt eller fremgår af din ordre.

Alle beløb på hjemmesiden er eksklusiv moms.

Hjemmesiden bruger følgende valutaer til prissætning:
Denmark - Kroner (DKK)

Sprogeriet ApS benytter en sikker betalingsserver, der krypterer alle oplysninger med SSL protokol hvilket betyder din data er sikker og ikke kan læses af andre udefrakommende.

Levering
Leveringstiden for din ordre er 1-5 hverdage.
Sprogeriet ApS afsender varer med følgende: GLS - Erhverv, GLS - Privat, GLS - Pakkeshop, PostNord - Privat
Fragten bliver beregnet ud fra vægt.

Du vil kunne vælge i mellem at få pakken sendt "uden omdeling" eller "med omdeling".

Du vil altid modtage et track and trace nr. så du kan følge din pakke, fra vores lager og hjem til dig.

Fortrydelsesret
Der gives 14 dages fuld returret på varer købt på hjemmesiden med mindre andet er aftalt eller fremgår af din ordre.
Den 14 dags periode starter den dag hvor ordren er leveret.
Eventuelle returneringsomkostninger afholder du selv.
Ønske om fortrydelse skal meddeles os senest 14 efter leveringen og være os i hænde seneste 14 dage efter vi er informeret om dit brug af fortrydelsesretten.
Ønske om brug af fortrydelsesret skal gives sendes på mail kontakt@sprogeriet.dk. I meddelelsen skal der gøres tydeligt opmærksom på dit ønske om brugen af fortrydelsesret.

Varens stand ved returnering
Du hæfter for den forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og funktion. Dette betyder at du må prøve varen på samme måde som hvis du handlede i en fysisk butik.
Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragtes den som brugt og af forringet værdi. Dette betyder, at du ved fortrydelse af købet får en mindre del eller intet af købsbeløbet retur. Det er op til Sprogeriet ApS at vurdere varens stand.

Reklamationsret
Der gives 2 års reklamationsret på produkter i henhold til den danske købelov. Reklamationsretten gælder for alle fejl i software, materiale og fabrikation.
Reklamation vedr. fejl og mangler skal meddeles til Sprogeriet ApS i rimelig tid efter varens modtagelse. 
Her anses max. to måneder som rimelig tid, med mindre andet er aftalt.
Vi refunderer rimelige fragtomkostninger.
Reklamationen frafalder ved forkert eller ualmindelig betjening af produktet.
Sprogeriet ApS dækker returneringsomkostningerne i rimeligt omfang.

Ved returnering kontaktes virksomheden:
Sprogeriet ApS
Kochsgade 31D
5000 Odense
TLF: +4522896169
Reklamationer modtages ikke hvis disse er sendt på efterkrav.

 

Kunde- & Privatlivspolitik

Vi tager din databeskyttelse alvorligt
Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Kontaktoplysninger
Sprogeriet ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Sprogeriet ApS
Kochsgade 31D
5000 Odense C
CVR: 37413062
Mail: kontakt@sprogeriet.dk
Website: www.sprogeriet.dk

Personoplysninger
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. For at du kan indgå aftale med Sprogeriet ApS, har vi brug for følgende oplysninger:

. Navn
. Adresse
. E-mail adresse
. Betalingsoplysninger
. Evt. Telefonnummer og/eller arbejdssted

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere de bestilte varer til dig.
Personoplysningerne registreres hos Sprogeriet ApS. Når der indsamles personoplysninger via vores hjemmeside, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Vi behandler kun relevante persondata
Vi behandler kun data om dig, der er relevante og tilstrækkelige i forhold til de formål, der er defineret ovenfor. Formålet er afgørende for, hvilken type data om dig, der er relevante for os. Det samme gælder omfanget af de persondata, vi bruger. Vi bruger fx ikke flere data, end dem, vi har brug for til det konkrete formål.
Inden vi behandler dine persondata, undersøger vi, om det er muligt for os at minimere mængden af data om dig.

Vi behandler kun nødvendige persondata
Vi vil gerne være sikre på, at vi kun behandler persondata, der er nødvendige for hvert af vores bestemte formål. Derfor indsamles alene den datamængde, der er nødvendig. Det sikres også, at omfanget af behandlingen ikke er unødigt stort.
For at beskytte dig mod, at uvedkommende får adgang til dine persondata, sikrer vi, at data kun er tilgængelige for relevante medarbejdere.

Vi kontrollerer og opdaterer dine persondata
Da vores service er afhængig af, at dine data er korrekte og opdaterede, beder vi dig oplyse os om relevante ændringer i dine data. Du kan benytte kontaktoplysningerne ovenfor til at meddele os dine ændringer.

Vi sletter dine persondata, når de ikke længere er nødvendige
Vi sletter dine persondata, når de ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som var grunden til vores indsamling, behandling og opbevaring af dine data.

Vi indhenter dit samtykke, inden vi behandler dine persondata
Vi indhenter dit samtykke, inden vi behandler dine persondata til de formål, der er beskrevet ovenfor.
Dit samtykke er frivilligt, og du kan til enhver tid trække det tilbage ved at henvende dig til os. Brug kontaktoplysningerne ovenfor, hvis du ønsker yderligere oplysninger. Hvis vi ønsker at anvende dine persondata til et andet formål end det oprindelige, oplyser vi dig om det nye formål og beder om dit samtykke, før vi påbegynder databehandlingen. Hvis vi har et andet lovligt grundlag for den nye behandling, oplyser vi dig om dette.

Vi videregiver ikke dine persondata uden dit samtykke
Vi videresælger ikke personlige oplysninger og videregiver ikke dine personlige oplysninger til andre, de er kun registreret i vores kundekartotek.

Vi beskytter dine persondata og har interne regler om informationssikkerhed
Vi har vedtaget interne regler om informationssikkerhed, som indeholder instrukser og foranstaltninger, der beskytter dine persondata mod at blive tilintetgjort, gå tabt eller blive ændret, mod uautoriseret offentliggørelse, og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

Du har ret til at få adgang til dine persondata
Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke data vi behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til.
Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du øverst.

Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet.
Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. Du skal henvende dig til os og oplyse os om, hvori unøjagtighederne består, og hvordan de kan rettes.
I nogle tilfælde vil vi have en forpligtelse til at slette dine persondata. Det gælder fx, hvis du trækker dit samtykke tilbage. Hvis du mener, at dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi indhentede dem til, kan du bede om at få dem slettet. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser.
Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata.
Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata. Du kan også gøre indsigelse mod vores videregivelse af dine data til markedsføringsformål. Du kan bruge kontaktoplysningerne øverst til at sende en indsigelse. Hvis din indsigelse er berettiget, sørger vi for at ophøre med behandlingen af dine persondata.
Du har ret til at modtage de persondata, du har stillet til rådighed for os. Du har også ret til at overføre disse persondata til en anden tjenesteudbyder.
Hvis du ønsker at bruge din ret til dataportabilitet, vil du modtage dine persondata fra os i et almindeligt anvendt format.
Hvis du ønsker at få adgang til dine data, få dem rettet eller slettet, eller gøre indsigelse mod vores databehandling, undersøger vi om det er muligt og giver dig svar på din henvendelse så hurtigt som muligt og senest en måned efter vi har modtaget din henvendelse.

Cookies
På www.sprogeriet.dk anvendes cookies med det formål at optimere hjemmesiden og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.
Du kan til enhver tid slette cookies fra din computer. Hvordan afhænger af din browser.

Log-statistik
Vi bruger en log-statistik på www.sprogeriet.dk, hvilket betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende vi har, hvor de kommer fra og hvor på websitet det forlades mv.
Logstatistikken anvendes kun med det formål, at optimere Sprogeriet ApS's hjemmeside.

Klagemuligheder
Klager over produkter kan sendes til:
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
www.forbrug.dk

Klager over vores behandling af personoplysninger kan ske til Datatilsynet:
https://www.datatilsynet.dk/om-datatilsynet/kontakt/

For EU-borgere uden for EU skal klager sendes via EU Kommissionens online klageplatform.
ec.europa.eu

Ved klage skal vores email adresse angives: kontakt@sprogeriet.dk samt hjemmesiden du har købt varen på.

1. ANVENDELSESOMRÅDE:

1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle tilbud, ordrer, ordrebekræftelser og aftaler vedrørende leverancer fra Sprogeriet til selskabets kunder, hvis andet ikke skriftligt er aftalt.

1.2. Såfremt køber anfører andre vilkår for købet betragtes disse som bortfaldet ved Sprogeriets fremsendelse af ordrebekræftelse og salgs/leveringsbetingelser, medmindre andet skriftligt er accepteret af Sprogeriet ApS.

1.3. Er der indgået aftale om løbende leverance eller rammeaftale, hvor disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, er Sprogeriet ApS berettiget til at ændre salgs- og leveringsbetingelserne med et varsel på 2 måneder, hvorefter de nye salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på leverancer, der sker efter udløbet af varslingsperioden.

2. INDGÅELSE AF AFTALE:

2.1. Køb af et produkt gennemføres ved, at kunden bestiller via Sprogeriets webshop www.sprogeriet.dk. Ordren er ikke bindende, før Sprogeriet har sendt en skriftlig bekræftelse/faktura til kunden.

2.2. Annullering af en indgået aftale kan alene ske efter konkret individuel aftale mellem Sprogeriet ApS og kunden.

3. SPECIFIKATIONER OG TOLERANCER:

3.1. Sprogeriet ApS leverer i aftalt mængde med mindre andet er aftalt.

4. LEVERING, LEVERINGSTID:

4.1. Levering sker i henhold til ”Incoterms 2010” medmindre anden konkret aftale er indgået mellem parterne.

4.2. Ordrebekræftelsen afsendes fra Sprogeriet efter modtaget bestilling.

4.3. Leveringstid sker efter individuel aftale. Er andet ikke angivet i parternes aftale, skal levering ske inden rimelig tid efter aftalens indgåelse og levering inden 2 uger.

4.4. Ordrer forudsættes leveret samlet medmindre andet er aftalt.

5. PRIS, PRISÆNDRINGER:

5.1. Med mindre anden valuta udtrykkeligt er angivet, er alle priser i danske kroner (DKK).

5.2. Sprogeriet ApS har til enhver tid ret til at ændre gældende priser (som opgivet på www.sprogeriet.dk) med [30] dages forudgående skriftligt varsel til kunden. Sprogeriet ApS skal dokumenterede nye omkostninger, som følge af ændringer i told, skatter, afgifter m.v., eller såfremt der i øvrigt er påført Sprogeriet ApS meromkostninger.

6. BETALINGSBETINGELSER:

6.1. Priserne for produkterne følger leverandørens til enhver tid gældende priser (som opgivet på www.sprogeriet.dk) medmindre parterne aftaler andet.

6.2. Betalingsbetingelserne: 8 dage efter ordren er afsendt.

7. EJENDOMSRET:

7.1. Sprogeriet ApS forbeholder sig ejendomsretten til den solgte ordre indtil hele købesummen samt eventuelt påløbne omkostninger, som afholdes af Sprogeriet ApS på kundens vegne, er betalt af kunden. Indtil dette er sket, er kunden ikke berettiget til at videresælge varen eller i øvrigt råde over varen på en måde, der strider imod Sprogeriet ApS ejendomsforbehold.

7.2. Ved omdannelse eller bearbejdning af den solgte vare, uden at denne mister sit særpræg eller identitet, opretholdes ejendomsforbeholdet, således at det omfatter den omdannede eller bearbejdede genstand for den værdi, varen havde inden omdannelse eller bearbejdning.

8. FORSINKELSE MED LEVERING:

8.1. Det aftalte leveringstidspunkt kan, medmindre andet er aftalt, udskydes med indtil 5 dage fra aftalt leveringsdato. Sådan levering anses stadig for rettidig.

8.2. Indtræder forsinkelse som følge af et forhold udenfor Sprogeriet ApS kontrol, udskydes leveringstiden med den tid hindringen varer, herunder med hurtigst mulige genfremstillingstid på produktet. Såfremt hindringen vedvarer ud over 3 måneder, er hver af parterne dog berettiget til ansvarsfrit at hæve købet.

8.3. Efter at Sprogeriet ApS har leveret til kunden, mister denne adgang til at gøre indsigelser gældende vedrørende produktet, herunder hæve købet, når der er forløbet mere end 7 dage fra leverancen er sket.

9. MANGLER:

9.1. Lider det solgte af en mangel, har Sprogeriet ApS ret til at få produkterne returneret til undersøgelse. Sprogeriet ApS vælger om mangel udbedres, om produktet genfremstilles hurtigst muligt og/eller kasseres.

9.2. Kunden skal ved modtagelse kontrollere leverance for synlige mangler og reklamation skal være Sprogeriet ApS i hænde senest 7 dage efter modtagelsen.

9.3. Øvrige mangler skal kunden gøre indsigelser om hurtigst muligt efter kunden har konstateret manglen, dog senest 7 dage efter leverancen.

10. FORSINKELSE MED BETALING:

10.1. Såfremt kunden ikke overholder aftalte betalingsbetingelser forbeholder Sprogeriet ApS sig at stille yderligere leverancer i bero, herunder standse varer under forsendelsen indtil betalingsforpligtelserne er opfyldt.

10.2. Sprogeriet ApS kan i tilfælde af kundens misligholdelse med disse forpligtelser kræve sikkerhedsstillelse for fremtidige betalinger eller kræve forudbetaling, selv om der tidligere er indrømmet kredit uden sikkerhedsstillelse for sådanne beløb. Sikkerhedsstillelse eller forudbetaling kan også kræves, såfremt kundens kreditvurdering fra anerkendt selskab reduceres væsentligt eller kunden skønnes at være i økonomiske problemer som vil resultere i misligholdelse fra kundens side.

10.3. Køber er ikke berettiget til at foretage modregning i mellemværende, uanset årsagen til ønsket modregning, medmindre modregning er skriftligt accepteret af Sprogeriet ApS

10.4. Sprogeriet ApS er berettiget til at hæve købet, såfremt kunden ikke opfylder sine betalingsforpligtelser i henhold til de aftalte betalingsvilkår.

10.5. Har kunden betalt købesummen, mister Sprogeriet ApS dog sin ret til at hæve købet med mindre dette er sket, forinden betalingen er sket eller før Sprogeriet ApS er blevet bekendt med, at betalingen er sket. Sprogeriet ApS mister dog ikke derved sin ret til at kræve eventuel erstatning for omkostninger eller udgifter, der knytter sig til kundens betalingsforsinkelse.

11. ERSTATNING, ANSVARSBEGRÆNSNING:

11.1. I tilfælde af misligholdelse i form af mangler ved det af Sprogeriet ApS leverede produkt, skal Sprogeriet ApS være berettiget til at kreditere eller foretage udbedring eller omlevering, hvilket i givet fald skal ske indenfor hurtigst mulige genfremstillingstid på produktet.

11.2. Sprogeriet ApS begrænser under alle omstændigheder sit ansvar for det leverede produkt til værdien af den konkrete leverance i overensstemmelse med den værdiangivelse, der er fastsat i parternes aftale og i Sprogeriet ApS faktura.

12. PRODUKTANSVAR:

12.1. Sprogeriet ApS er ikke ansvarlig for den skade, som det godtgøres, at de leverede enheder forvolder på købers person eller ejendele.

12.2. I det omfang Sprogeriet ApS herudover måtte blive pålagt ansvar, herunder i forbindelse med den brug, som køberen eller dennes eventuelle aftagere måtte gøre af de pågældende enheder – herunder i tilfælde af videresalg eller forarbejdning heraf – er køber pligtig til at holde Sprogeriet ApS skadesløs.

13. ØVRIGE BESTEMMELSER:

13.1. Sprogeriet ApS er ikke bekendt med eventuelle krænkelse af tredjemands patent-, varemærke, mønster- eller andre rettigheder køber eller senere erhververe vil gøre heraf. Såfremt Sprogeriet ApS alligevel måtte blive pålagt noget ansvar for en sådan krænkelse, er køberen pligtig straks efter påkrav at friholde Sprogeriet ApS for enhver følge heraf, herunder alle sagsomkostninger.

13.2. Eventuelle fejl, herunder skrive- og trykfejl i Sprogeriet ApS skriftlige materiale, herunder korrespondance, ordrebekræftelser og fakturaer er ikke forpligtende for Sprogeriet IVS og kan ikke påberåbes over for denne.

14. RETSREGLER OG VÆRNETING:

14.1. Aftalen mellem Sprogeriet ApS og kunden reguleres i henhold til dansk rets almindelige regler.