Talepiloten

 

Hvor finder jeg Talepiloten?

AppStore: Følg dette link på din IPad 

GooglePlay: Følg dette link på din Android tablet

Årlig abonnementsbetaling via EAN: Følg dette link

 

En sjov og lærerig måde at styrke børns sproglydsopmærksomhed.

Talepilotens helikopter er styrtet ned og helikopterens dele er landet på 7 forskellige øer. Talepiloten vil frygtelig gerne have alle helikopterdelene tilbage, så han kan samle sin helikopter og flyve hjem til SprogØen. Men han har brug for din hjælp! På de 7 øer bor der nemlig skøre figurer, som ikke er meget for at give helikopterdelene tilbage til Talepiloten. Du får kun delene tilbage, hvis du og Talepiloten løser nogle opgaver. Det er opgaver, hvor du skal genkende sprogets lyde - og hvis du er rigtig god, får du måske et trofæ!

Talepiloten gør det sjovt at lytte efter sprogets lyde og skelne de forskellige lyde fra hinanden. Sprogets lyde er vigtige at lære, for at blive en god snakker, en god læser og en god skriver.

Talepiloten er god for både børn med udtalevanskeligheder og børn uden udtalevanskeligheder.

Målgruppen er forældre, talepædagoger, pædagoger, lærere m.v. Men mest af alt børn!

Talepiloten er udviklet i samarbejde med Undervisningsministeriet.

 

Voksensnak

I Talepiloten kan man øve sig på de forskellige grupper af lyde, som børn typisk kan have svært ved. Talepiloten indeholder følgende lydgrupper: 

(k g t d), (r h), (p t k b d g), (n l), (f v s sj), (j r l)

Som forælder eller underviser kan du altid følge med i barnets udvikling på Talepilotens Info og Statistik side. Du kan se hvor langt i universet barnet er nået, hvor meget tid barnet har brugt på de forskellige øer og hvilke lyde, der driller mest.

Bruger barnet Talepiloten hos talepædagog eller i børnehave/skole, kan forældre få et log-in og barnet kan spille videre hjemme. På den måde bliver det muligt for forældre at være med - og det er her, det rykker! Hyppige, korte sessioner i Talepilotens univers styrker barnets opmærksomhed på sprogets lyde. 

Talepiloten er baseret på den forskningsbaserede undervisningsmetode P.O.P.T. til børn med udtalevanskeligheder (P.O.P.T. Psycholinguistisch orientierte Phonologie-Therapie, Fox-Boyer, A. 2014).

 

Abonnement

Talepiloten kan købes i tre forskellige udgaver. Den "Lille" som typisk vil være til forældre samt den "Store" og "Licens" (kan snart købes på denne side) som henvender sig til daginstitutioner, skoler, PPR-kontorer mm. 

Typisk anbefales et barn med udtalevanskeligheder at bruge app'en i ca. 3 måneder, efterfulgt af en pause. Med abonnement er det muligt kun at betale for Talepiloten i den periode det enkelt barn har behov for.

 

Opsigelse

Abonnementet opsiges via dit AppleID. Det er desværre lidt kringlet, men hvis du følger nedenstående guide, skulle det lykkes:

1) Åben "Indstillinger" på din Ipad

2) Tryk på "iTunes og App Store"

3) Tryk på "Apple-id: *dit navn*

4) tryk på "Vis Apple-id"

5) Tryk på "Abonnementer"

6) Tryk på "Annuller abonnement" ved Talepiloten.