Betydningen af de forskellige forholdsord er rigtig gode for børn at kende! Når børnene kender betydningen af forholdsord som f.eks. foran og bagved er de hjulpet godt på vej, når de skal forstå mange af hverdagens beskeder - kan du stille dig bagved Adam? Glasset skal stå på bordet. osv.

Med BOBBY plakaterne, som du kan hente her på siden, kan du sammen med dit barn eller børnene i dit dagtilbud udforske billederne og blive klogere på betydningen af forholdsordene over, under, foran, bagved & ved siden af.

Se det samlede BOBBY sæt med spil og bøger her

Hvis du har abonnement til SprogØen, kan du desuden dér finde lignende plakater med forholdsordene på, overfor, mellem & i. På SprogØen er der desuden til plakaterne printklare breve til brug i forældresamarbejdet. Besøg SprogØen her og se, hvad den kan tilbyde dig.

TIP: Få kroppen med
Du kan med fordel bruge forholdsord-plakaterne som udgangspunkt for at lave små lege med børnene, hvor de også får kropslige erfaringer med forholdordene. Kigger I eksempelvis på plakaten, hvor BOBBY er under noget, kan du opfordre børnene til selv at prøve at sætte sig under noget - f.eks. et bord.

 

Hent plakaterne her 

Skriv en kommentar

Se alle blogs

Forårs SFO Sangen

I Sprogeriet er vi (desværre) ikke musiklærere - eller særligt musikalsk begavede, men vi er meget bevidste om de læringsmæssige gevinster, musikk...

Materialer til Brobæklunden

Med opgaverne og materialerne her på siden kan du sammen med børn i dagtilbud og skole blive klogere på naturens nedbrydningsprocesser. Brug materialerne til at tale om nedbrydning, løs opgaverne og få derved et godt fundament for en rigtig god og lærerig oplevelse sammen i Brobæklunden.