Nedbrydning i Brobæklunden

Med opgaverne og materialerne her på siden kan du sammen med børn i dagtilbud og skole blive klogere på naturens nedbrydningsprocesser. Brug materialerne til at tale om nedbrydning, løs opgaverne og få derved et godt fundament for en rigtig god og lærerig oplevelse sammen i Brobæklunden.

 

Informationsfilm


Se den lille video og bliv klogere på, hvad skiltene i Brobæklunden kan hjælpe med. Hvad det er, de sætter fokus på og hvordan I kan bruge skiltene til at gå på opdagelse og få en oplevelsesrig tur med fokus på naturens nedbrydningsprocesser i Brobæklunden.

 

Nedbrydningsprocessen


Brug denne fine visualisering af nedbrydningsprocessen til at tale om nedbrydning både før og efter I besøger Brobæklunden. På den måde styrker du børns læring om nedbrydning samtidig med, at du ruster børnene sprogligt til at engagere sig i emnet under og efter besøget.

Hent plakaten her

 

Find nedbrudt træ


Her sætter I fokus på nedbrydningens forløb. Lad børnene løse opgaven - enten hver for sig, i grupper eller løs den fælles på klassen/med den samlede børnegruppe. Opgaven går ud på at trække streger mellem nedbrydningsgraden (tallene 1-5) og det træstykke, der passer til nedbrydningsgraden (billederne). Løsningen er på side 2 i materialet.

Løser I opgaven inden et besøg i Brobæklunden, får børnene et godt udgangspunkt for at finde træ i forskellige nedbrydningsstadier, når I er i parken. Samtidig er der gode muligheder for at få en dyb forståelse af ord som: blød, hård, bark, opløst mv. Opgaven giver turen i Brobæklunden et element af “skattejagt”, som virker motiverende for mange børn.

Hent materialet her


Nedbryderjagten

Føj lidt ekstra sjov til besøget i Brobæklunden med denne lille “skattejagt”. Tag materialet med på jeres tur og lad børnene se, hvor mange nedbrydere de kan finde og krydse af på papiret. Når I er i parken, kan I bruge de skilte, der er opstillet derude til at se, hvor man særligt kan lede efter de forskellige nedbrydere. Jagt-/konkurrenceelementet appellerer til mange børn og øger chancen for engagement.

Undervejs i Nedbryderjagten, kan børnene - sammen med dig - få konkrete oplevelser med de dyr og svampe, der knytter sig til de forskellige ord/navne.

Hent materialet her

Skriv en kommentar

Se alle blogs

Forholdsord med BOBBY

Betydningen af de forskellige forholdsord er rigtig gode for børn at kende! Når børnene kender betydningen af forholdsord som f.eks. foran og bagved er de hjulpet godt på vej, når de skal forstå mange af hverdagens beskeder - kan du stille dig bagved Adam? Glasset skal stå på bordet. osv.

Gratis materialer til dagtilbud og skoler

Gratis materialer til download Barnets dagbogI en tid, hvor strukturer og rutiner er brudt og ændret, er en god aktivitet at hjælpe dit barn med at...